Cara Penyediaan:

  • Masukkan telur-telur dengan kulitnya ke dalam periuk dengan air yang secukupnya dan biarkan mendidih selama 10 minit.*Tips: Tambah 1 sudu kecil garam supaya telur mudah dikupas.
  • Biarkan telur kukus selama 5 minit selepas api dipadam.
  • Lepas itu, keluarkan telur dari periuk dan rendam dalam air sejuk supaya senang untuk dikupas.
  • Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan telur masak yang dikupas dan goreng sehingga warna keemasan. Biarkan ketepi.
  • Masukkan Cili Boh dan tumis sehingga berbau. Kemudian masukkan garam dan gaul sehingga rata. .
  • Masukkan bawang merah, cili merah dan air. Biarkan tumis sehingga wangi.
  • Tambahkan gula dan masukkan telur yang telah digoreng.
  • Gaul sampai rata. Siap dihidang.
Share

Recent Recipe

Rendang

Vivamus in diam turpis. In condimentum maximus tristique. Maecenas non laoreet odio.

 

Submit your recipe to us!

  • or Upload your recipe!
    Max. file size: 10 MB.