Bahan Tumbuk:

  • 5 ulas bawang merah
  • 3 ulas bawang putih
  • 1 inci halia

Cara Penyediaan:

  • Panaskan sotong di dalam kuali. Masak sehingga air sotong keluar. Angkat dan toskan. Ianya bertujuan supaya masakan kita tidak berkuah dengan air sotong.
  • Panaskan minyak dan tumis kayu manis, bunga lawang dan bahan tumbuk sehingga wangi.
  • Masukkan cili kisar dan kacau rata sehingga cili benar benar masak.
  • Masukkan sotong dan kacau rata. Masukkan pula kicap diikuti dengan cili cili hidup dan bawang besar.
  • Masukkan garam secukup rasa. Tutup api dan sedia untuk dihidangkan.
Share

Recent Recipe

Rendang

Vivamus in diam turpis. In condimentum maximus tristique. Maecenas non laoreet odio.

 

Submit your recipe to us!

  • or Upload your recipe!