Cara Penyediaan:

  • Panaskan minyak dan tumis bawang putih,bawang besar, cili api, buah tomato dan serai.
  • Masukkan sos cili, sos tomato dan daun limau purut. Kacau kejap dan biarkan sedikit garing.
  • Kemudian masukkan sedikit air. Anggaran dalam 1/3 cawan. Kemudian masukkan kiub tomyam dan carrot. Kacau biar sebati.
  • Masukkan lala. Gaul rata dan tutup kuali 5 minit.
  • Buka tutup kuali dan masukkan lengkuas dan daun ketumbar.
  • Perasakan dengan garam dan gula. Kalau rasa dah ok boleh tutup api dan perahkan jus limau nipis.
  • Gaul lagi dan siap untuk dihidangkan.
Share

Recent Recipe

Rendang

Vivamus in diam turpis. In condimentum maximus tristique. Maecenas non laoreet odio.

 

Submit your recipe to us!

  • or Upload your recipe!